Vermogensplanning

Integrale vermogensbegeleiding volgens KBC Private Banking.

U hebt in de loop van uw leven een aanzienlijk vermogen opgebouwd. Het bestaat uit diverse bestanddelen die u op verschillende tijdstippen hebt verworven. Misschien hebt u ook al eens gedacht aan de plannen die u nog wilt realiseren en waarvoor u een deel van uw vermogen wilt voorbestemmen?

 

Vooruitdenken

Om vandaag en in de toekomst uw plannen en wensen te kunnen realiseren, denkt KBC Private Banking met u mee vooruit. Door alle aspecten van uw vermogen grondig te analyseren, werken we samen met u de beste pistes uit om uw doelen te realiseren. Onze expertise reikt over heel wat gebieden. Om tegemoet te komen aan uw specifieke noden, hebben we enkele beproefde formules uitgewerkt.

 

Privé

KBC-Successiescan

De KBC-SuccessieScan is een gepatenteerde analysemethode die de successiemogelijkheden voor uw vermogen nagaat. Op basis van uw vermogenssamenstelling wordt er een persoonlijk rapport opgemaakt. Hierin vindt u een uitvoerige en duidelijke uitleg over de voor u relevante wetgeving, de bepaling van de erfdelen en de berekening van de successierechten.

Patrimoniale kredietverlening

U of uw kinderen hebben plannen om een woning te kopen, bouwen of verbouwen, maar u wilt hiervoor uw beleggingsportefeuille niet aanspreken. Met een KBC-woningkrediet bouwt u een hefboom in uw vermogen in waarmee u uw eigen plannen of die van uw kinderen kan financieren, terwijl u ook geniet van gunstige rentevoeten en fiscale voordelen.

Bedrijf

KBC-Business Owner Scan

De KBC-Business Owner Scan is een complete audit voor klanten met een eigen bedrijf of vennootschap. Gebaseerd op uw persoonlijke situatie, wordt uw globale vermogen doorgelicht en de optimale verdeling tussen privé en bedrijf op fiscaal-juridisch vlak vastgesteld. Ook successie- en pensioenvraagstukken komen aan bod. De uitkomst van de audit is het vertrekpunt voor een verregaande optimalisering van uw vermogensverdeling.

Familiebedrijf

Het beheren van een familiebedrijf vergt heel wat inzicht, zowel op zakelijk als op menselijk vlak. Voor ons zijn beide even belangrijk. Daarom investeert uw private banker heel wat tijd om uw familiesituatie door en door te begrijpen. Hij is ook uw tussenpersoon in uw contacten met onze fiscaal-juridische experts. Uw persoonlijke situatie en die van het familiebedrijf staan daarbij centraal.

Overzicht documentatie

KBC Private Banking beschikt over heel wat documentatie over het domein Integrale Vermogensbegeleiding.

Hier vindt u een overzicht