Aandelen- en optieservice

KBC Private Banking bezorgt u informatie en aanbevelingen over aandelen en markten. Daarvoor baseren we ons op het onderzoek van KBC Asset Management en KBC Securities, aangevuld met eigen analyses.

Daartoe voorziet KBC Private Banking in elk kantoor in een adviseur aandelenhandel, die nauw samenwerkt met uw private banker.

 

Sectorfavorieten

Met de Sectorfavorieten geven we u op dagbasis een antwoord op de vraag ‘Welke individuele aandelen moet ik vandaag de dag aankopen’? We bundelen dagelijks de individuele adviezen tot een matrix die per sector de beste aandelen naar voren schuift.

 

Opbouw

In de Sectorfavorieten vindt u de visie van KBC Private Banking op de 12 individuele sectoren (positief/neutraal/negatief). Met de koers-boek- en de koers-winstverhouding informeren we ook over de globale waardering van elke sector.

In elke sector schuiven we op dagbasis onze top-picks naar voor. Deze aandelen zijn opgedeeld in 3 categorieën:

  • Kernaandelen: de vaste waarden binnen de sector waar we ook op korte termijn positief over zijn. De opname van een kernaandeel in de sectorfavorieten geeft aan dat we de huidige aandelenkoers een interessant instapmoment voor de lange termijn vinden.
  • Satellieten: deze aandelen nemen we voor de kortere termijn op. De insteek van opname is meer trading-gerelateerd.
  • Smallcaps: per sector kijken we ook naar interessante small caps, vooral Belgische namen, waar we eveneens op een zeer actieve manier mee omgaan.